donderdag 22 september 2022

We streven naar een win-win voor elke partij

<p><strong>Anne-Katrien Welters werkt sinds 2021 bij de Triginta Groep. Als Legal Manager staat ze samen met collega’s in voor de aankoop, structurering, uitvoering en opvolging van vastgoedinvesteringen en -ontwikkelingen.</strong></p>
AK5

Wat is je achtergrond?

“Na mijn master in de Rechten aan de Universiteit van Antwerpen volgde ik in Nederland een opleiding Commercial Law en aan Antwerp Management School een Executive Master in Real Estate Management. Na mijn baliestage ging aan de slag als advocate aan de balie van Antwerpen. Ik focuste vooral op vastgoedrecht: van procedures in huurrecht tot de opvolging van bouwperikelen. Na vier jaar als advocate, heb ik in 2021 het legal team van de Triginta Groep vervoegd.”

AK2

Wat doe je precies bij Triginta?

“Ik vorm een tandem met Delphine Van Waes, Head of Legal & Transactions. Ons takenpakket is zeer ruim: van contracten opstellen, transacties van aandelen voorbereiden en lopende ontwikkelingen en investeringen opvolgen, tot vergaderingen bijwonen en onderhandelen. Ik kom niet alleen in aanraking met de juridische kant van vastgoed, maar ook met de financiële, commerciële én menselijke aspecten ervan. Vooral dat laatste is mij op het lijf geschreven. Ik haal enorm veel voldoening uit menselijk contact en vind het boeiend om mensen te ‘lezen’. Die oprechte interesse in de medemens is niet enkel handig op netwerkevents, maar komt ook van toepassing aan de onderhandelingstafel. Wat drijft onze partners écht, wat motiveert hen? Vaak zitten we aan tafel met congregaties, voor wie de transactie van vastgoed niet louter om cijfers draait, maar waarbij ook diepmenselijke gevoelens spelen: behoud van wat zij belangrijk vinden, respect voor hun situatie etc. Het is mijn job als Legal Manager om niet enkel contracten op te stellen, maar om daarnaast ook tussen de regels te lezen en te ontdekken wat niet uitgesproken wordt, om een voorstel op te stellen dat resulteert in een echte win-win tussen beide partijen.”

Hoe anders is dat vergeleken met je job als advocate?

“Ik ben graag advocate geweest en er zijn zeker elementen van de job die ik nog altijd graag zou doen. Maar ook al is er regelmatig overleg, als advocaat behandel je een dossier toch voornamelijk in je eentje. Bij Triginta werken we als team samen naar een gezamenlijk doel toe. Bovendien is dit een vooruitstrevend bedrijf, waar er geen sprake is van het glazen plafond, terwijl de advocatuur toch een eerder conservatieve sector blijft. Ik hou ervan om niet enkel met juridische dossiers pur sang bezig te zijn. Door op de hoogte te zijn van alle facetten van projecten, kan ik mijn kennis verder uitbreiden. En elke dag is anders; dat maakt mijn job leuk en uitdagend. Ook de partners waarbij ik mijn benen mee onder tafel mag schuiven zijn een pak diverser dan toen ik nog advocate was. Gezien onze expertise in de zorgsector, (religieus) erfgoed, overheid en scholenbouw voer ik gesprekken met een brede waaier aan partners: congregaties, ziekenhuis- en schooldirecteuren, OCMW’s, stadsdiensten etc. Elke sector legt zijn eigen nuances, maar de rode draad vormt toch het zorgen voor de medemens, in welke vorm dan ook.”

Team Triginta

Aan welke projecten heb je afgelopen maanden meegewerkt?

“Het bekendste project is natuurlijk onze overname van de kapel van The Jane. Het hele proces heb ik mee begeleid. Ik heb de documentatie op mij genomen en gesprekken gevoerd, samen met iemand van de commerciële ploeg. Een echt paradepaardje, dat bovendien ook perfect aanleunt bij onze waarden en visie. Andere dossiers waaraan ik mocht meewerken zijn dat van de Paterskerk in Roeselare en KANTL in Gent, het gebouw van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde. Een ander mooi voorbeeld is de aankoop van de Damiaansite in Leuven, een prachtige site in het hartje van de stad die we kwalitatief zullen herbestemmen, zodat ze over 100 jaar nog even mooi zal zijn.”

Waarin maakt Triginta het verschil?

“Er zijn veel ontwikkelaars met prachtige projecten, maar Triginta kiest er heel bewust voor om bij te dragen aan de instandhouding van waardevol erfgoed en deze te combineren met het creëren van maatschappelijke relevantie, in de vorm van herbestemming tot bijvoorbeeld scholen en zorgcentra. Toch wordt ook de rentabiliteit steeds bewaakt: we zijn geen vzw en onze investeerders verwachten een mooi rendement. Dat constante evenwicht zoeken vind ik erg boeiend. Omdat we een groeibedrijf zijn zitten de medewerkers ook niet gegroepeerd per afdeling, maar krijg je als medewerker de kans om met andere profielen samen te werken op dossiers. Vandaar dat ik niet enkel met juridische, maar ook met commerciële materie bezig ben, erg verrijkend! Tenslotte vind ik ook de transparante manier van werken bij Triginta belangrijk. ‘Kleine lettertjes’ bestaan hier niet, een woord is een woord en over elk aspect van een contract wordt heel transparant gecommuniceerd met de tegenpartij. Geven en nemen moeten in balans zijn. Bij de meeste bedrijven moet de juridische dienst garanderen dat het bedrijf als winnaar uit de bus komt, vaak ten koste van de tegenpartij. Bij Triginta gaan we in elk dossier op zoek naar een win win voor alle partijen en ik denk dat we daarin heel bewust het verschil willen maken.”

AK1

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste Triginta nieuws? Schrijf u in op onze nieuwsbrief.

schrijf me in