The Jane

Antwerpen 2023

In juni 2022 heeft Triginta het voormalige religieuze pand The Jane in Antwerpen aan haar vastgoedportefeuille toegevoegd. Het gebouw herbergt het sterrenrestaurant The Jane dat uitgebaat wordt door de Nederlandse topchef Nick Bril. The Jane is gelegen in een voormalige kapel in het Groen Kwartier in Antwerpen en staat sinds 2014 garant voor een unieke gastronomische ervaring.

Triginta Antwerpen The Jane Johnny Umans WEB 001

Dineren in Goddelijke sferen

De site van het voormalige militaire hospitaal in Antwerpen werd na jaren leegstand volledig gerenoveerd, met behoud van de oorspronkelijke architectuur en de creatie van openbaar groen. De kapel, die onderdak biedt aan The Jane, werd vormgegeven door de exclusieve designstudio Piet Boon en onder handen genomen door talloze artiesten en ambachtslieden.

The Jane

Het zijn vooral het religieus erfgoedgegeven van het pand en de duurzame visie van de uitbater, met een uitgesproken focus op lokale producten, die de interesse van Triginta wekten. The Jane vormt een perfect voorbeeld van de Triginta-visie op het herbestemmen van kerkelijk vastgoed. Historische pareltjes weer laten blinken en ze opnieuw openstellen voor het publiek: dat past volledig binnen het DNA.

Triginta is meerderheidsaandeelhouder in de vastgoedvennootschap die eigenaar is van het gebouw van The Jane. De resterende aandelen bleven in handen van Focus Real Estate.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste Triginta nieuws? Schrijf u in op onze nieuwsbrief.

schrijf me in