The Jane

Antwerpen 2022

Het voormalige religieuze pand The Jane in Antwerpen, was tot voor kort 100% in handen van de Nederlandse ontwikkelaar/belegger Focus Real Estate uit Eindhoven. Vastgoedontwikkelaar en -investeerder Triginta Real Estate Fund is met ingang van1 juni 2022 meerderheidseigenaar geworden van het gebouw dat het sterrenrestaurant The Jane herbergt, dat uitgebaat wordt door de Nederlandse topchef Nick Bril. The Jane, is gelegen in een voormalige kapel in het Groen Kwartier in Antwerpen en staat sinds 2014 garant voor een unieke gastronomische ervaring.

Triginta Antwerpen The Jane Johnny Umans WEB 001

Een gastronomische ervaring

behoud van oorspronkelijke architectuur

De site van het voormalige militaire hospitaal in Antwerpen werd na jaren leegstand volledig gerenoveerd, met behoud van de oorspronkelijke architectuur en de creatie van openbaar groen. De kapel, die onderdak biedt aan The Jane, werd vormgegeven door de exclusieve designstudio Piet Boon en onder handen genomen door talloze artiesten en ambachtslieden. Sinds 2014 baten Sergio Herman en zijn Nederlandse zakenpartner Nick Bril, het restaurant succesvol uit. In 2021 kocht die laatste de aandelen van Sergio Herman over.

The Jane4

Duurzame kijk op gastronomie

Pareltjes weer opblinken

“Het waren vooral het religieus erfgoedgegeven van het pand en de duurzame visie van de uitbater, met een uitgesproken focus op lokale producten, die onze interesse wekten”, aldus Jan Lambertyn, Managing Partner bij Triginta. “The Jane vormt een perfect voorbeeld van onze visie op het herbestemmen van kerkelijk vastgoed. Historische pareltjes weer laten blinken en ze opnieuw openstellen voor het publiek: dat past volledig binnen ons DNA. Aan het lopende huurcontract met Nick Bril verandert er overigens niets. We zijn erg trots ons mede-eigenaar te kunnen noemen van een exclusief, gastronomisch concept als The Jane.”

The Jane1

Een duurzame samenwerking

Ook sterrenchef Nick Bril kijkt uit naar de samenwerking. “Als uitbater van de kapel ben ik erg tevreden met de samenwerking tussen Focus en Triginta in de eigendom van onze kapel. Zowel Focus als Triginta specialiseren zich in de reconversie en het behoud van panden met een diepere culturele betekenis. Ik geloof er ook in dat zulke unieke plekken behouden en geoptimaliseerd moeten worden. Wij zijn erin geslaagd om onze locatie aan te passen naar een bestemming die het voor het publiek mogelijk maakt om van dit gebouw te genieten op een kwalitatieve en plezierige manier.”

The Jane2

Nederlandse partner in zorgwonen

De overeenkomst voor The Jane is overigens niet de eerste keer dat Triginta de handen in elkaar slaagt met Focus Real Estate uit Eindhoven. In Nederland kocht Triginta inmiddels drie zorgprojecten, gevestigd in religieuze en erfgoedkundige gebouwen, van Focus Real Estate. “We willen doorgroeien en de Europese markt verkennen”, aldus Jan Lambertyn, “en Nederland is voor ons een heel belangrijke markt. Een band smeden met een lokale partner zoals Focus, die geniet van een mooie reputatie op het vlak van onder meer (zorg/religieus) vastgoed, is dan een sterke troef. We delen bovendien dezelfde passie voor erfgoed en dezelfde missie: we zijn er beiden rotsvast van overtuigd dat goed doen voor de samenleving en meerwaarde creëren hand in hand kunnen gaan.”

The Jane in Antwerpen - herontwikkeling tot restaurant

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste Triginta nieuws? Schrijf u in op onze nieuwsbrief.

schrijf me in