Artisan

Mechelen 2021

In Mechelen herontwikkelt Triginta de site van de voormalige meubelfabriek Van Craen, deels vastgesteld bouwkundig erfgoed en naar verluidt de laatst werkende meubelfabriek van Mechelen. Het project, gelegen nabij het centrum en het station van Mechelen, maakt onderdeel uit van de grotere Guldendal-site. Het combineert een optimale ontsluiting met een ligging aan het kanaal.

TRIGINTA MECHELEN MALT TRAPSITE WEB 20211017 004

Wat startte als het project Malt werd met zicht op de commercialisatie omgedoopt tot Artisan. Die naam verwijst naar het artisanale verleden van de site, naar de historische meubelindustrie van de stad Mechelen en naar het vakmanschap dat bij de restauratie komt kijken. Artisan zet volop in op de creatie van groen, openbaar domein, autoloze pleinen en een unieke architectuur die trouw blijft aan de oorspronkelijke industriële look.

Op de site ontwikkelt Triginta met een combinatie van nieuwbouw, renovatie en vergaande restauratie een gloednieuwe woon- en werkomgeving. Het eindresultaat wordt een multifunctioneel geheel met
6 stadswoningen, een skyhouse/-kantoor, een gemeenschapsruimte, 9 nieuwbouwappartementen, 8 monumentwoningen, 13 loft-appartementen en 2.400 m² aan nieuwbouwkantoren. Triginta is bovendien de uitdaging aangegaan om innovatieve concepten zoals geothermie te integreren, om zo een duurzame en blijvende meerwaarde te creëren voor de gebruiker en de omgeving. De verkavelingsvergunning voor het project werd eind 2021 bekomen en de omgevingsvergunning in het eerste kwartaal van 2023. Ondertussen wordt in bouwteam intensief met de aannemer en het studieteam samengewerkt om het project bouwklaar te krijgen.

Wenst u meer informatie over ons of onze projecten?

contacteer ons

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste Triginta nieuws? Schrijf u in op onze nieuwsbrief.

schrijf me in