Perron 19

2022

Op de voormalige tramstelopslagplaats van de tram 1 'Gent-Merelbeke' ontwikkelt Triginta een urban villa met commerciële ruimtes en vijf ruime woonunits. De verkavelingsvergunning werd bekomen begin 2022 en daaropvolgend werd de private omgevingsvergunning goedgekeurd door de gemeenteraad eind 2022.

Sankt WK View 3 Final B min

Het project maakt deel uit van het masterplan van de gemeente voor het realiseren van een volledig nieuwe site waar men kan werken, leven en winkelen. De site behoudt een hoge culturele waarde door de authentieke elementen die daar vandaag te vinden zijn, zoals o.a. de woning van de stationschef en de oude opslagloodsen. De oude woning van de stationschef is een icoon in het centrum van Merelbeke. De woning, die nog in originele staat is, de sociaaleconomische opmars van de gemeente Merelbeke.


Door het kleiner aantal units gecombineerd met de uitstekende ligging werd gekozen voor grotere en luxueuzere woongelegenheden. De grote drempelloze raampartijen creëren zeer lichtrijke units, dit gecombineerd met ruime terrassen zorgt voor een zeer open gevoel waardoor binnen en buiten visueel als 1 geheel aanvoelt. Hierdoor wordt een aangename woonomgeving verkregen waarbij gedurende het ganse jaar aangenaam vertoeven is en de toekomstige eigenaars volop kunnen genieten van het groen karakter van de omgeving.


De keuze voor ruimte entiteiten zet de woonkwaliteit voorop. De urban villa kijkt uit op de tramstelplaats die over de gehele lengte zal worden heraangelegd. Dit plein moet een gemeenschappelijke ontmoetingsplaats worden en verlengt het centrum van Merelbeke tot het einde van de site. De digitale applicatie van Sankt zal beschikbar zijn voor de toekomstige bewoners, zodat de villa's geschikt zijn voor 'levensloopbestendig wonen'.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste Triginta nieuws? Schrijf u in op onze nieuwsbrief.

schrijf me in