Oak Tree Projects

2022

Meer betaalbare en kwalitatieve woningen voor kwetsbare profielen. Dat is de gedeelde missie van Triginta en Oak Tree Projects: tegen 2030 willen ze vanuit hun partnership maar liefst 300 woonunits in portefeuille hebben, steeds ingepast in inclusieve buurten. Een uitgesproken ambitie die inspeelt op de maatschappelijke nood aan geschikte woningen voor mensen met een extra zorgbehoefte.

20211129 1330045

Sinds haar oprichting in 2018 verwerft Oak Tree Projects studio’s in cohousingprojecten, om vervolgens te verhuren aan bewoners met een beperking of zorgnoden. Elke huurder investeert daarbij in minimaal één aandeel van de coöperatieve onderneming. Omdat Triginta het aanbod van Oak Tree haar wil helpen opdrijven, startten beide groepen een samenwerking op. Oak Tree heeft de ambitie als sociale onderneming verder te groeien, aangezien het tekort aan geschikte woningen enorm blijft. Triginta is voortaan de vastgoedpartner die er mee voor zorgt dat mensen met een zorgbehoefte via co-housingformules deel kunnen uitmaken van een buurt, van de samenleving.

Sale & rent-back van 27 studio’s

Triginta neemt de zes huidige projecten van Oak Tree Projects over via een sale & rent-back formule. Het gaat om 27 studio’s in totaal, waarvan 16 gerealiseerd in Essen, Wijgmaal, Meise en Turnhout, en 11 studio’s in ontwikkeling in Kortenberg en Deurne. Vervolgens zal Triginta ook nieuwe projectsites aankopen en toevoegen aan het aanbod van Oak Tree Projects. Om zo samen met Oak Tree te gaan voor een portefeuille van 300 units tegen 2030.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste Triginta nieuws? Schrijf u in op onze nieuwsbrief.

schrijf me in