Maesland Burcht

Roosteren Nederland 2021

In juli 2021 deed Triginta haar eerste investering in Nederland met de verwerving van residentie Maesland Burcht, gelegen in Roosteren, net over de grens nabij Maaseik. De historisch waardevolle site is gelegen aan de Maas en ligt op een prachtige locatie aan de rand van de dorpskern, omringd door natuur, naast een hotel met restaurant.

DJI 0586

Zorg op mensenmaat

Oorspronkelijk huisvestte de site het hotel Roosterhoeve met 54 hotelkamers, maar kreeg in 2022 gedeeltelijk een nieuwe invulling en werd deels verbouwd tot woonzorgcomplex voor het verblijf van personen met een zorgbehoefte, inclusief de nodige ondersteunende dienstverlening.

De site werd aangekocht van het Nederlandse Focus Real Estate, die als ontwikkelaar de hoeve herontwikkeld heeft in 2022 naar een levensloopbestendig woon-zorgcomplex bestaande uit 26 zorgstudio’s en 7 zorgappartementen, 2 respijtkamers, algemene ruimten en voorzieningen specifiek voor personen met uiteenlopende zorgbehoeften. De oplevering van de site vond plaats in juli 2022 en de eerste bewoners vonden een nieuwe thuis.

Focus International Real Estate staat in samenwerking met Zorg&Co BV ook in voor de uitbating van het complex en is de huurder van de site gedurende 20 jaar.

Deze investering sluit naadloos aan bij de strategie van Triginta om historische waardevolle sites te herbestemmen op duurzame wijze. Op deze locatie wordtoptimaal gebruik gemaakt van het gebouw als centrale ontmoetingsplek om zo, door de levendigheid in het gebouw en haar omgeving, eenzaamheid te bestrijden en sociale cohesie te bevorderen. Door de uitgebreide dienstverlening van Zorg&Co wordt bijgedragen aan het vermogen van iedere bewoner om zo lang mogelijk zelfstandig te wonen en de levenskwaliteit van zorgbehoevenden te verbeteren.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste Triginta nieuws? Schrijf u in op onze nieuwsbrief.

schrijf me in