Maesland Burcht

Roosteren Nederland 2021

In het Nederlandse Roosteren herbestemt Triginta een historisch waardevolle site die gelegen is tussen de Maas en natuur.

Roosteren

In juli 2021 deed Triginta haar eerste investering in Nederland met de verwerving van Maesland Burcht, gelegen in Roosteren, nabij Maaseik. De historisch waardevolle site is gelegen aan de Maas en ligt op een prachtige locatie aan de rand van de dorpskern, omringd door natuur, naast een hotel met restaurant.

Oorspronkelijk huisvestte de site het hotel Roosterhoeve met 54 hotelkamers, maar krijgt nu gedeeltelijk een nieuwe invulling en wordt deels verbouwd tot woon-zorgcomplex voor het verblijf van personen met een zorgbehoefte, inclusief de nodige ondersteunende dienstverlening.

De site werd aangekocht van het Nederlandse Focus Real Estate, die als ontwikkelaar de hoeve herontwikkelt naar een levensloopbestendig woon-zorgcomplex bestaande uit 26 zorgstudio’s en 7 zorgappartementen, 2 respijtkamers, algemene ruimten en voorzieningen specifiek voor personen met uiteenlopende zorgbehoeften. De oplevering van de site wordt verwacht in 2022.

Focus Real Estate zal in samenwerking met Zorg&Co BV ook instaan voor de uitbating van het complex en is de huurder van de site gedurende 20 jaar.

Deze investering sluit naadloos aan bij de strategie van Triginta om historisch waardevolle sites te herbestemmen op duurzame wijze. Op deze locatie wordt optimaal gebruik gemaakt van het gebouw als centrale ontmoetingsplek om zo, door de levendigheid in het gebouw en haar omgeving, eenzaamheid te bestrijden en sociale cohesie te bevorderen. Door de uitgebreide dienstverlening van Zorg&Co wordt bijgedragen aan het vermogen van iedere bewoner om zo lang mogelijk zelfstandig te wonen en de levenskwaliteit van zorgbehoevenden te verbeteren.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste Triginta nieuws? Schrijf u in op onze nieuwsbrief.

schrijf me in