dinsdag 04 juli 2023

Triginta Newsletter Q2 - 2023

<p>Het is een wijd verspreid volksverhaal dat Chinezen van oudsher een zegen uitspreken over bezoekers die hun huis verlaten, en hen <em>‘</em>May you live in interesting times<em>’</em> (maar dan in het Chinees uiteraard) toewensen. Minder geweten is dat hun uitspraak eerder smalend bedoeld is, aangezien ‘interessante’ of ‘boeiende’ tijden meestal wijzen op turbulentie, en de mensheid pas floreert in rimpelloze tijden van vrede, rust en internationale samenwerking. </p>
20230624 FBD0012

Als bovenstaande redenering grond van waarheid bevat, mogen we het huidige tijdsgewricht als ‘interesting times’ klasseren. Want ook in de eerste helft van 2023 was er op het wereldtoneel van rust, voorspoed en eensgezindheid niet echt sprake. De oorlog in Oekraïne zit in een patstelling, de inflatie geraakt maar moeilijk onder controle, de centrale banken verhoogden wereldwijd de rente sneller en forser dan ooit tevoren in de moderne geschiedenis, en we zien een steeds fellere polarisatie op lokaal, nationaal en internationaal vlak.

Elk nadeel heb z'n voordeel

Geen eenvoudige omgeving om in te leven, en geen sinecure om zaken te doen in dit uitdagende klimaat. Maar tegelijk helemaal niet het einde van de wereld. ‘Elk nadeel heb z’n voordeel’, wist de betreurde Johan Cruijff. Tegenwind dunt het peloton uit, en bevoordeelt de renners die ingesteld waren om andere weersomstandigheden te trotseren. Het toekomstscenario van Triginta hield bij onze start in 2018 rekening met volatielere omstandigheden, een hogere rente en forse inflatiegolven.

Dat maakt ons niet immuun voor wat er nu gebeurt, maar wel beter voorbereid in het veranderende landschap. Het Triginta-team zorgde voor een groeispurt in 2022, we hebben onze renteposities goeddeels ingedekt, en we kunnen in 2023 geduldig, selectief en voorzichtig uitkijken naar absolute opportuniteiten die zich de komende maanden zullen presenteren, nu blijkt dat steeds meer partijen op de sirenenzang van schuldopbouw zijn ingegaan en door de stijgende rente uit financiële noodzaak gedwongen worden projecten van de hand te doen.

De eerste helft van dit jaar hebben we vooral gewerkt aan het verzamelen van bijkomend kapitaal, en aan de creatie van extra kredietfaciliteiten (om in het geval van absolute koopkansen snel te kunnen schakelen). En we hebben grote stappen gezet in de concretisering van ons impact- en duurzaamheidsverhaal, en het vastleggen van een traject naar excellentie op dat vlak.

Dromen, durven, doen, doorzetten

We blikken ook terug op een erg geslaagde jaarvergadering (begin mei) in ons uniek KANTL-erfgoedpand in het centrum van Gent. Met een uitgebreid overzicht van de jaarcijfers 2022, onze ambities en plannen. Wie er niet bij kon zijn, kan de nieuwste editie van ons activiteitenverslag in papieren versie aanvragen via een simpel mailtje naar info@triginta.be, of hieronder terugvinden.

Ons activiteitenverslag
TRIGINTA GENT KANTL WEB 20211013 001 3


Impact is gewoon Triginta

Op 8 juni mochten we heel wat Triginta-getrouwen verwelkomen op de Triginta Academy in ons mooie Wivinaklooster in Dilbeek. Het thema ‘impact en duurzaamheid’ gaf ons daar niet alleen de kans onze eigen impact-strategie en -plannen te laten toelichten door onze head of development, Rob Ragoen, maar stelde ons ook in staat het podium te geven aan enkel waardevolle impact-initiatieven uit de sector die we een warm hart toedragen: Oak Tree Projects (inclusief wonen voor personen met autisme en een zorgvraag, een mooi initiatief waar we ons de trotse vastgoedpartner van mogen noemen), het ‘We Are Impact Collective’ en het Stadsmakersfonds.

We hebben deze unieke avond op beeld vastgelegd: wie er niet bij kon zijn, kan via de aftermovie hieronder de sfeer van de avond opsnuiven.

DSC08660 2


Het Triginta-team is klaar voor een ongetwijfeld interessant najaar, en wenst u in afwachting een mooie zomerperiode, een rustgevende vakantie, en een goeie gezondheid!


Illustratie: Till Lauer

Heeft u interesse om het Wivinaklooster te huren?

Neem contact op

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste Triginta nieuws? Schrijf u in op onze nieuwsbrief.

schrijf me in