donderdag 17 november 2022

Triginta en Oak Tree slaan de handen in elkaar!

<p><strong>Meer betaalbare en kwalitatieve woningen voor kwetsbare profielen. Dat is de gedeelde missie van Triginta en Oak Tree Projects die vandaag een bijzonder partnership aankondigen. Tegen 2030 willen ze vanuit dit partnership maar liefst 300 woonunits in portefeuille hebben, steeds ingepast in inclusieve buurten. Een uitgesproken ambitie die inspeelt op de maatschappelijke nood aan geschikte woningen voor mensen met een extra zorgbehoefte.</strong></p>
20211129 133004 003

Sinds haar oprichting in 2018 verwerft Oak Tree Projects studio’s in cohousingprojecten, om vervolgens te verhuren aan bewoners met een beperking of zorgnoden. Elke huurder investeert daarbij in minimaal één aandeel van de coöperatieve onderneming, maar Oak Tree heeft verder slechts moeizaam toegang tot bijkomende investeringsmiddelen. Omdat Oak Tree haar aanbod flink wil opdrijven, werd een samenwerking opgestart met vastgoedinvesteerder Triginta. “We willen als sociale onderneming verder groeien want het tekort aan geschikte woningen blijft groot” vertelt Oak Tree bezieler Danaë Van den Bossche, die het community-gevoel van cohousingprojecten benadrukt. “Deel uitmaken van een buurt, van de samenleving, is voor onze bewoners heel belangrijk. Daar ligt onze expertise. We zijn verheugd dat we voor de vastgoedinvestering voortaan kunnen samenwerken met Triginta.”

Sale & rent-back van 27 studio’s

In eerste instantie neemt Triginta de zes huidige projecten van Oak Tree Projects over via een sale & rent-back formule. Het gaat om 27 studio’s in totaal, waarvan 16 gerealiseerd in Essen, Wijgmaal, Meise en Turnhout, en 11 studio’s in ontwikkeling in Kortenberg en Deurne. Vervolgens zal Triginta ook nieuwe projectsites aankopen en toevoegen aan het aanbod van Oak Tree Projects. “Op die manier gaan we samen met de sociale onderneming voor een portefeuille van 300 units tegen 2030” zegt Bruno Schouwenaars, financieel directeur bij Triginta. “Op aangeven van Oak Tree Projects zullen we elk jaar een vijftal projecten met ca. 6 units verwerven en verhuren, die de studio’s op haar beurt verhuurt aan de bewoners. We houden ook rekening met een Oak Tree programma in onze eigen ontwikkelings- of investeringsprojecten, daar waar het opportuun is”

Pipeline pakt reële tekorten aan

Oak Tree Projects zal dus in de toekomst ook zelf geschikte projecten blijven uitkiezen om haar studio’s te realiseren. “We hebben verschillende projecten in de pipeline die een voor ons noodzakelijke gemengde doelgroep beogen” klinkt het bij Danaë Van den bossche. “Zo krijgen onze bewoners zowel gezinnen, ouderen, alleenstaanden als starters als buren. Die inclusie is ontzettend belangrijk.”

Triginta bevestigt met deze samenwerking zijn expertise in zorgvastgoed van de toekomst. “Met het verwerven van cohousingprojecten voor de studio’s van Oak Tree Projects vullen we reële maatschappelijke noden in. Tegelijk realiseren we een aanvaardbaar huurrendement op weinig risicovol en gediversifieerd vastgoed.”

Over Oak Tree Projects

Oak Tree Projects is een erkende coöperatieve vennootschap die actief bouwt aan betaalbare en kwalitatieve huisvesting voor volwassenen met een zorgbehoefte. De erkende sociale onderneming is opgericht door ouders en familieleden van personen met een handicap. De huurders zijn mede aandeelhouder. Voor de organisatie van de zorg schakelen de bewoners lokale partners in. De huurstudio’s van Oak Tree Projects maken steeds deel uit van cohousing projecten, met het oog op daadwerkelijke inclusie in de samenleving.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste Triginta nieuws? Schrijf u in op onze nieuwsbrief.

schrijf me in