donderdag 13 januari 2022

Terugblik op een geslaagd en intens 2021

<p>Iedereen is het erover eens: 2021 presenteerde zich als een bewogen jaar. Gelukkig bewoog er achter de schermen van Triginta vooral veel goeds, dat we graag met u delen. Een terugblik op onze meest markante verwezenlijkingen!</p>
Thankyou1

Organisatorische omvorming

Op organisatorisch vlak lag de focus afgelopen jaar voornamelijk op de omvorming van Triginta naar een evergreen-structuur (een fonds zonder einddatum, maar met liquiditeitsmomenten en een dividendpolitiek). Deze aanpak past volledig in onze focus op de lange termijn en op duurzaamheid, en we zijn dan ook vereerd dat onze investeerders hun vertrouwen in onze visie op deze manier opnieuw bekrachtigden. De ambities blijven hoog: tegen 2026 willen we qua omvang verdriedubbelen en een nieuwe kapitaalronde begin 2022 zal hiervoor het startschot geven.

Triginta investeren fonds

Nieuwe ruimte voor verfrissende ideeën

Triginta investeert ook sterk in haar menselijke kapitaal. Om haar ambitieuze plannen voor 2022 en de komende jaren te helpen realiseren breidde het team uit met enkele gedreven vastgoedprofessionals. Omdat het huidige kantoor te klein werd voor ons stevig gegroeid team verhuisden we eind 2021 naar een groter kantoor.

Triginta kantoor

Een goed gevulde vastgoedportefeuille

De portefeuille én de pipeline van projecten werden vorig jaar stevig aangevuld. Zo sloten we overeenkomsten af voor de aankoop van de erfgoedsite Gambrinus in Brugge, van de aanpalende panden aan het Privilege-project in Gent, van de St-Helena-site in St-Gillis-Waas, en van de Paterskerk in Roeselare. We boekten mooie vooruitgang in de mogelijke nieuwe projecten in Antwerpen, Gent, Leuven en Mechelen. En laat ons ook de bevestiging van het akkoord over de verhuur van de volledige kantoorruimte van het Eandistip-project niet vergeten. Het jaar eindigde met vuurwerk voor Triginta, en het heeft er alle schijn van dat in de eerste weken en maanden van 2022 nog projecten de portefeuille komen vervoegen.

TRIGINTA ROESELARE PATERSKERK WEB 010

Buitenlandse ambities

Ook het buitenland lonkt voor Triginta! Dankzij de overeenkomst met de Focus Real Estate-groep, een gekende (zorg)vastgoedspeler in Nederland, zetten we in 2021 een krachtige voet aan wal in Nederland met de aankoop van 3 projecten op het snijpunt tussen religieus vastgoed en zorg. En de samenwerking met Focus zal de komende tijd nog projecten opleveren voor Triginta bij onze Noorderburen.

Triginta investeren nederland

Zorgen om de toekomst van de zorg

De toekomst van ons zorgsysteem ook uw zorg? Wij durven te stellen van wel! Hoewel we in België een van de best uitgebouwde, betaalbare en meest toegankelijke zorgsystemen ter wereld hebben staat de zorgsector voor grote uitdagingen. De vergrijzing van de bevolking, de hoge schuldgraad en de stijgende kosten van onze gezondheidszorg dwingen ons tot actie. Geert Wellens, Founding Partner bij Triginta, schreef, in samenwerking met 10 gerenommeerde opinieleiders, het boek ‘Levens Belangrijk’, een blauwdruk voor de toekomst van onze gezondheidszorg. Een must-read voor elke zorgprofessional en bij uitbreiding voor elke Belg die begaan is met de toekomst van ons land.

Levens belangrijk boek zorg toekomst

Oprichting erfgoed tak

Onze voorliefde voor het herbestemmen en open stellen van historisch erfgoed en religieus vastgoed voor het grote publiek resulteerde afgelopen jaar ook in de oprichting van Hérité, de erfgoedtak van Triginta die zich ontfermt over de erfgoedprojecten. Met maar liefst 13.000 erfgoedpanden die zich in matige tot slechte staat bevinden en bedreigd worden door de sloophamer kunnen we beter goed voorbereid aan de slag gaan. Daartoe haalden we de nodige expertise in huis, die ons in staat stelt onze herbestemmingen tot een nog hoger niveau te tillen.

Erfgoed Hrit herbestemmen

Een weerbaar team!

Omdat de boog niet altijd gespannen kan staan en onder het mom van ‘mens sana in corpore sano’ (en ook een beetje omdat we enkele competitiebeesten onder de werknemers tellen) werden in 2021 de benen meermaals losgegooid in het Triginta Peloton, samen met een aantal investeerders en Triginta-ambassadeurs. Ook de verschillende actieve teambuildings en de ‘Triginta sportschallenges’ onder de medewerkers versterkten de groepsdynamiek en bevorderden de mentale én fysieke weerbaarheid van ons team. Wij zijn op alle vlakken klaar voor 2022!

Triginta vacature

Terugblikkend op 2021 kunnen we stellen dat we sterke en kwalitatieve fundamenten voor de verdere groei van ons unieke vastgoedverhaal gelegd hebben. ‘Niet de grootste zijn, wel de beste’ blijft ook in 2022 de leidraad. De komende jaren dragen we ons onderscheidende, a-typische verhaal verder uit in het vastgoeduniversum. Wij hopen daarbij opnieuw te kunnen genieten van uw belangstelling voor wat we verwezenlijken en u te kunnen verwonderen met onze vastgoedoplossingen.

Wij wensen u en uw familie het allerbeste voor 2022, zowel op privé-vlak als professioneel.

Het Triginta - Team

Wenst u meer informatie over ons of onze projecten?

contacteer ons

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste Triginta nieuws? Schrijf u in op onze nieuwsbrief.

schrijf me in