Damianenklooster

Nederland Sint-Oedenode 2021

In januari 2022 werd Triginta eigenaar van het Damianenklooster, een rijksmonumentaal gebouw met bijhorend park van 13,5 ha in Sint-Oedenrode, gelegen in Nederland in de nabijheid van Eindhoven. Deze investering past perfect in de strategie van Triginta om religieuze erfgoedsites een nieuw leven te geven met een maatschappelijke bestemming

Damianenklooster - nieuwbouw en renovatie in Sint-Oedenode

Erfgoed opnieuw openstellen voor de lokale gemeenschap

De site werd aangekocht van het Nederlandse Focus International Real Estate, die ook de huurder van de site is gedurende 20 jaar. Deze historische plek zal ruimte bieden aan een zorgcomplex dat op unieke wijze invulling geeft aan een combinatie van (zorg)wonen, ontspanning en recreatie. Het klooster is volledig verhuurd aan complementaire, zorggerelateerde partijen. Zo is er de zorgboerderij “De Weienvensehoeve” waar inwoners worden begeleid om hun vervolgstappen in de maatschappij te zetten. Ze wonen op het terrein, maar helpen ook bij het renoveren, herstellen en onderhouden van het park.

Naast de maatschappelijke bestemming blijft ook het park behouden. Het terrein is privéterrein maar krijgt een zogenaamd semi-openbaar karakter. Er zijn bovendien ook plannen om in de toekomst de prachtige kapel van het klooster, die sinds het vertrek van de paters geen functie meer had, met het grote publiek te delen. De kapel en het bijhorende terrein kunnen aan diverse activiteiten onderdak bieden zoals o.a. (zorg)woningen, een hotel, bed & breakfast, een retraite, mini-huizen (tiny houses), natuurverblijven, recreatiegebouwen. Het plan is voorgelegd aan de gemeente om de haalbaarheid hiervan te toetsen. Focus International Real Estate zal optreden al ontwikkelaar voor de kapel en het park. Focus Real Estate deed ook beroep op de lokale gemeenschap die mee aan tafel mocht schuiven om na te denken over de invulling van het gebouw én terrein.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste Triginta nieuws? Schrijf u in op onze nieuwsbrief.

schrijf me in