Refuge

Mechelen 2022

Op een unieke locatie verborgen in een winkelstraat in het stadscentrum van Mechelen heeft Triginta de erfpacht voor 99 jaar verworven van de Refugesite. De site dateert van de achttiende eeuw en bestaat uit een poortgebouw, het historische ‘refugium’ met kapel en een aantal bijgebouwen. Een deel van de gebouwen is beschermd monument. De site heeft een binnenplein van bijna 500 m², wat uniek is op deze centrumlocatie.

Triginta Mechelen Refuge Dirk Leemans WEB 016

aangenaam werken in een historisch kader

De site zal herbestemd worden met respect voor de aanwezige maatschappelijke functies en de waardevolle historische elementen. De beschermde gebouwen blijven behouden en worden grondig gerestaureerd, andere delen worden vervangen door complementaire nieuwbouwvolumes.

Triginta voorziet op de site van circa 2.400 m² een gemengde invulling, een dynamische stadscampus met kantoren voor nieuwe vormen van werken, ruimtes voor verenigingen (zoals het plaatselijke koor en de jeugdbeweging Jamiswapi) en een gemeenschappelijke functie in de historische kelder. Door haar ligging in het centrum is de site vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste Triginta nieuws? Schrijf u in op onze nieuwsbrief.

schrijf me in