Malines - Eandistip

Malines 2022

La ville de Malines a organisé un concours pour ce bâtiment afin de concrétiser ses ambitions de bannir les voitures du centre-ville. Eandistip endosse le rôle de pôle multimodal et multifonctionnel pour la ville. Le projet est en cours de construction et il sera achevé d'ici la fin de 2022 par les vendeurs-promoteurs Kairos et Montréal. Triginta conclura ensuite un bail emphytéotique avec la ville de Malines pour une période de 27 ans portant sur le parking.

IB 116

Duurzame stadsuitbreiding

Dit PPS-project van Stad Mechelen drukt haar ambities uit om de auto grotendeels uit het stadscentrum te weren. Eandistip neemt de rol op als multimodale en multifunctionele hub voor de stad.

Het parkinggedeelte van dit project is in december 2022 opgeleverd door verkopersontwikkelaars Kairos en Montreal en aangekocht door Triginta als eindinvesteerder. Triginta heeft daaropvolgend een erfpacht met betrekking tot het parkeergedeelte met de stad Mechelen gesloten voor een periode van 27 jaar. De uitbating van de parking is in de handen van Stad Mechelen, die hiervoor een externe exploitant heeft aangesteld. Op het gelijkvloers bevindt zich een ruime overdekte fietsenberging die plaats biedt voor honderd fietsen. Deze fietsenberging kan gratis gebruikt worden. Op de bovenste verdieping van het gebouw is er een dakterras voorzien dat door de stad beheerd zal worden. Dit terras is zodanig ontworpen dat er mogelijkheid is voor niet-permanente constructies voor een tijdelijke uitbating (pop-up concept).

De retailruimte is verhuurd aan supermarktketen Louis Delhaize en de kantoorruimte aan Voka Mechelen-Kempen. Deze ruimten zijn in februari 2023 opgeleverd en de huurders namen recent hun intrek in het gebouw.

Dit gebouw is zeer vooruitstrevend op vlak van duurzaamheid. De betonnen kruisen van de gevel vormen de dragende structuur van het gebouw waardoor de vloeren kolomvrij zijn. De bovengrondse parkeerverdiepingen hebben voldoende hoogte om later te kunnen transformeren naar een andere functie. Het gebouw is bijna energieneutraal en fungeert als een pilootproject voor het ‘local energy community’-project van de Europese Unie. De stroom die geproduceerd wordt door de zonnepanelen op het dak wordt optimaal verdeeld naar de verschillende gebruikers van het gebouw. Stroomoverschotten, bijvoorbeeld bij piekproductie, worden aan de laadpalen in de parking overgedragen om een uiterst efficiënt energieverbruik van de stroomproductie op elk moment te garanderen.

Bulletin d'information

Rester informé des dernières actualités Triginta ? Abonnez-vous à notre newsletter.

Enregistrez-moi