Wivinaklooster - Dilbeek: inspirerende werkplek in parkomgeving

Dilbeek 2022

Op zoek naar een inspirerende werkomgeving om uw ondernemingsplannen de nodige ruimte te geven? Een locatie die uw onderscheidende DNA benadrukt en een waardig visitekaartje vormt voor uw bezoekers? Dan is het Wivinaklooster in Dilbeek mogelijks de perfecte uitvalsbasis om uw ambitieuze plannen waar te maken!

Wivina8

Een unieke ligging

Poort van het Pajottenland

Met haar 43.000 inwoners vormt Dilbeek de derde grootste gemeente van Vlaams-Brabant, na Vilvoorde en Leuven. De gemeente wordt ook wel de ‘Poort van het Pajottenland’ genoemd. Het glooiende landschap herbergt een stevige portie natuur, met als kroonjuweel de Wolfsputten: een natuurgebied met zowel bossen, grasland als akkers en een rijke mix aan planten, vogels en zoogdieren. De gemeente is er wonderwel in geslaagd haar groene karakter te behouden, hoewel de Brusselse hoofdstad zich vlakbij bevindt. Via de E40 en de N8 rijdt u vlot Brussel binnen, en ook het openbaar vervoer voorziet een vlotte connectie met de Brusselse binnenstad. Het meest gekende erfgoedkundige pareltje in de gemeente vormt het gemeentehuis in het Kasteel de Viron, een 19e-eeuws kasteel in neotudorstijl, wordt omringd door een park en een vijver. Triginta kon echter een ander markant stukje erfgoed in de gemeente aankopen: maak kennis met het Wivinaklooster.

Wivinavorm6

Benedictessen- klooster

Het Wivinaklooster kan terugplooien op een rijke geschiedenis die teruggaat tot in de twaalfde eeuw toen de heilige Wivina hier een klooster van benedictessen stichtte. De bestaande gebouwen van de voormalige benedictinessenklooster dateren voornamelijk uit de zeventiende en de achttiende eeuw. Na de Franse Revolutie werden verschillende gebouwen gesloopt.

Wivinavorm5

Lichtrijke kapel

Eind negentiende eeuw kwam de abdij in handen van de broeders van de Christelijke Scholen die er nieuwe kloostergebouwen oprichtten. Hier woonden destijds tot 180 broeders en novicen. Daarnaast herbergde de site ook een rusthuis en een bezinningsplaats voor jongeren. De negentiende en twintigste-eeuwse delen zijn recent afgebroken voor de bouw van appartementen met een woonzorgfunctie. Het klooster heeft een lichtrijke kapel, een belfort, een grote zolder en een bibliotheek.

Wivinavorm1

Een frisse wind

In 2014 kocht reclamebureau Famous (vanaf 2016 FamousGrey) het leegstaande klooster en startte het met de verbouwing en renovatie. Voor het ontwerp schakelde het reclamebureau het Gentse architectenbureau De Vylder Vinck Tailleu in. Dit gerenommeerde bureau kreeg de opdracht om de buitenmuren van het klooster te behouden, maar het interieur naar de standaarden van de 21e eeuw te brengen.

Wivinavorm3

Een make over

In het streven naar duurzaamheid kreeg het dak een volledige make-over. De zolderverdieping met kloostercellen verdwenen ten behoeve van een open kantoorruimte, waar werkplekken gecreëerd werden tussen de spanten van het dak. In andere delen van het klooster bleven elementen van het oude interieur behouden, zoals tegelvloeren, een monumentale houten trap en pleisterwerk. Een café in de kelder en een relaxruimte in de voormalige kapel dienen als ontspanning voor het personeel.

Wivinavorm7

Bent u op zoek naar een inspirerende werkomgeving in de rand rond Brussel? Het Wivinaklooster combineert een optimale ontsluiting met een groene parkomgeving en een iconische architectuur. Klaar om indruk te maken op uw bezoekers en uw medewerkers te inspireren? Neem contact op voor meer info en een bezoek ter plaatse!

Wenst u meer informatie over ons of onze projecten?

contacteer ons

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste Triginta nieuws? Schrijf u in op onze nieuwsbrief.

schrijf me in