Wivinaklooster

Dilbeek 2022

Op zoek naar een inspirerende werkomgeving om uw ondernemingsplannen de nodige ruimte te geven? Een locatie die uw onderscheidende DNA benadrukt en een waardig visitekaartje vormt voor uw bezoekers?

Wivina8

Inspirerende werkomgeving

Een gunstige ligging

Poort van het Pajottenland

Met haar 43.000 inwoners vormt Dilbeek de derde grootste gemeente van Vlaams-Brabant, na Vilvoorde en Leuven. De gemeente, ook wel de ‘Poort van het Pajottenland’ genoemd, herenigt een groen en glooiend landschap met een optimale ontsluiting. Via de E40 en de N8 rijdt u vlot Brussel binnen, en ook het openbaar vervoer voorziet een vlotte connectie met de Brusselse binnenstad. Het Wivinaklooster, een 12de eeuws klooster, nestelt zich temidden van een brede waaier van faciliteiten en diensten in de onmiddellijke omgeving. Hier combineert u de rust van een groene parkomgeving met zichten op de Brusselse skyline.

Wivinaklooster 6

Benedictessen- klooster

Het Wivinaklooster kan terugplooien op een rijke geschiedenis die teruggaat tot in de twaalfde eeuw toen de heilige Wivina hier een klooster van benedictessen stichtte. De bestaande gebouwen van de voormalige benedictinessenklooster dateren voornamelijk uit de zeventiende en de achttiende eeuw. Na de Franse Revolutie werden verschillende gebouwen gesloopt.

Wivinaklooster 5

Een frisse wind

Het Wivina klooster werd in 2014 gerenoveerd met respect voor de authentieke elementen in opdracht van reclamereus Famous Grey, de vorige huurder van het pand. De renovatie van het interieur werd uitgevoerd door het gerenommeerde Gentse architectenbureau De Vylder Vinck Taillieu – dat in 2018 de architectuur award op de Biennale van Venetië kreeg. Deze transformatie kreeg uit vanuit architectuurkringen de nodige lofbetuigingen, want het klooster werd laureaat van de Vlaamse Architectuurprijs van 2018.

Wivinaklooster 1

Een make over

In het streven naar duurzaamheid kreeg het dak een volledige make-over. De zolderverdieping met kloostercellen verdwenen ten behoeve van een open kantoorruimte, waar werkplekken gecreëerd werden tussen de spanten van het dak. In andere delen van het klooster bleven elementen van het oude interieur behouden, zoals tegelvloeren, een monumentale houten trap en pleisterwerk. Een café in de kelder en een relaxruimte in de voormalige kapel dienen als ontspanning voor het personeel.

Wivinaklooster 8

Unieke locatie

‘s Middags lunchen in de royale parktuin of een partijtje snooker spelen in de inspirerende kapel? Naast imposante vergaderzalen en ruime bureauruimtes, herbergt het klooster ook verschillende
ontspanningsplekken.

Wivinaklooster 9

Heeft u interesse om het Wivinaklooster te huren?

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste Triginta nieuws? Schrijf u in op onze nieuwsbrief.

schrijf me in