Graag stellen wij een markant stukje geschiedenis in het Waasland voor, dat Triginta nieuw leven inblaast dankzij een mix van wonen en zorg. In het centrum van Sint-Gillis-Waas wordt het voormalige ziekenhuis Sint-Helena herontwikkeld tot een gemend woonproject bestaande uit 46 (ont)zorgunits met een (ont)zorgplateau. De zorgunits worden uitgevoerd volgens principe van ‘aanpasbaar en levensloopbestendig wonen’ en een publiek park garandeert de inwoners kwalitatieve buitenruimte. Kortom: een plek waar het “zorgwonen van de toekomst” vormgegeven wordt.

Strategische ligging

De ligging van de zorgsite, in het groene Sint-Gillis-Waas, tussen Antwerpen en Gent, garandeert een optimale ontsluiting. De site herbergt tal van andere zorg-gerelateerde instanties: een polykliniek, assistentiewoningen, een woonzorgcentrum, een welzijnshuis, sociale woningen etc. achter de gevel van het voormalige ziekenhuis, die behouden en in ere hersteld wordt, verrijst een nieuwbouwproject met 46 zorgunits.

Sint Helena1

Brede mix

De units spreken een brede mix van leeftijdsgroepen aan en variëren van 77 tot 140m². ze zijn opgesteld volgens het principe van aanpasbaar en levensbestendig wonen. Elke wooneenheid kan aangepast worden aan de (veranderende) noden van de bewoners, o.a. d.m.v. (digitale) ondersteuning en ontzorging en de rolstoeltoegankelijkheid is overal gegarandeerd.

Sint Helena3

Ontzorgplateau

Op het gelijkvloers komt een zorgplateau van 740m² dat uitgerust wordt met gemeenschapsfuncties ten behoeve van de ontzorging van de woonunits en de volledige zorgsite. Deze functies vormen een samenhangend geheel van verschillende zorg ondersteunende functies, zoals o.a.: een kinderdagverblijf, medische en paramedische functies, strijk- en naaiatelier, lokale woonassistentie, … Via een terras wordt het zorgplateau verbonden met het park (7.500m²), zodat de inwoners van de site een plek hebben om te verpozen. De oplevering van het project wordt voorzien in het najaar van 2024.

Sint Helena2

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste Triginta nieuws? Schrijf u in op onze nieuwsbrief.

schrijf me in