Sint-Helena

Sint-Gillis-Waas 2024

In het centrum van Sint-Gillis-Waas wordt het voormalige ziekenhuis Sint-Helena herontwikkeld tot een gemengd woonproject bestaande uit 46 (ont)zorgunits met een (ont)zorgplateau. De zorgunits worden uitgevoerd volgens het principe van ‘aanpasbaar en levensloopbestendig wonen’ en een publiek park garandeert de inwoners kwalitatieve buitenruimte. Kortom: een plek waar het “zorgwonen van de toekomst” vormgegeven wordt.

620 2023 05 15 P1

De ligging van de zorgsite, in het groene Sint-Gillis-Waas, tussen Antwerpen en Gent, garandeert een optimale ontsluiting. De zorgsite waar dit project onderdeel van is, herbergt tal van andere zorggerelateerde instanties: polykliniek, assistentiewoningen, woonzorgcentrum, welzijnshuis, sociale woningen, enz.

Achter de gevel van het voormalige ziekenhuis, die behouden en in ere hersteld wordt, verrijst een nieuwbouwproject met 46 zorgunits. De units spreken een brede mix van leeftijdsgroepen aan en variëren van 77 tot 140 m². Elke wooneenheid kan aangepast worden aan de (veranderende) noden van de bewoners, o.a. d.m.v. (digitale) ondersteuning en ontzorging en rolstoeltoegankelijkheid is gegarandeerd.

Op het gelijkvloers komt een zorgplateau van 740 m² dat uitgerust wordt met gemeenschapsfuncties ten behoeve van de ontzorging van de woonunits en de volledige zorgsite. Deze functies vormen een samenhangend geheel van verschillende zorgondersteunende functies, zoals o.a. kinderdagverblijf, medische en paramedische functies, strijk- en naaiatelier, lokale woonassistentie, enz. Via een terras wordt het zorgplateau verbonden met het publiek park (7.500 m²), zodat de inwoners van de site een plek hebben om te verpozen.

De werken zijn opgestart in januari 2023. De oplevering van het project wordt voorzien in het najaar van 2024.

Deze (her)ontwikkeling brengt vier pijlers van de Trigintastrategie perfect samen, namelijk herbestemmen van erfgoed, zorg, levensbestendig wonen en samenwerking met de overheid.

Wenst u meer informatie over ons of onze projecten?

contacteer ons

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste Triginta nieuws? Schrijf u in op onze nieuwsbrief.

schrijf me in