vrijdag 19 maart 2021

Green Deal Circulair Bouwen: 50+ partijen aan boord

Op 22 februari 2019 lanceert Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege op initiatief van Vlaanderen Circulair, de OVAM en de Vlaamse Confederatie Bouw de Green Deal Circulair Bouwen.

Green Deal Circulair Bouwen: 50+ partijen aan boord

Via dit gezamenlijk engagement maken bouwbedrijven, materiaalproducenten, overheden, bouwheren, onderzoekers... samen van circulair bouwen in Vlaanderen een realiteit. Ook iets voor jouw organisatie?

CE Kompas

Het CE Kompas is een analysetool voor circulaire economie-projecten. Met een checklist toont het op welke accenten van circulaire economie jouw project inzet. De checklist kan je ook louter als inspiratie gebruiken. Vlaanderen Circulair bouwde de tool, Summa - het Steunpunt Circulaire Economie - zorgde voor de methodologische basis.

Summa, het Steunpunt Circulaire Economie, bouwt een monitor voor de circulaire economie

In een kersverse publicatie zetten de onderzoekers de krijtlijnen uit voor een Vlaamse monitor van de circulaire economie. De monitor zal abstracte macro-economische data verbinden met data over concrete behoeften en consumptie van burgers. Die aanpak is uniek.

CILOTEX: Logistiek voor circulaire mode

Met het Frontrunnersproject brengen we boeiende verhalen van innovatieprojecten op het kruispunt van circulaire economie, energie en industrie 4.0. We selecteerden ze uit de projecten van de vijf 'speerpuntclusters' in Vlaanderen. Deze keer ligt de focus op Cilotex, een project van VIL dat onderzoekt hoe logistiek een rol kan spelen in circulaire mode.

Video: Dit is Op Wielekes

Op Wielekes is een verhuurdienst voor kinderfietsen. Kinderen krijgen een fiets in bruikleen. Wanneer ze te groot worden voor hun fiets, kunnen ze hem omruilen voor een groter exemplaar. Het project, dat origineel ontstond bij Netwerk Bewust Verbruiken, kreeg al navolging in heel het land.

GIST: cofinanciering van haalbaarheids-studies

Het GIST-project cofinanciert haalbaarheidsstudies voor duurzame (circulaire) technologische innovaties die anders door hoge ontwikkelkosten en (technische)
risico’s de markt niet bereiken. Cleantech Flanders beheert dit (Interreg-)project voor Vlaanderen.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste Triginta nieuws? Schrijf u in op onze nieuwsbrief.

schrijf me in